Du behöver
- 2 st smördeg plattor fryst
- 1 st äggula
- 150 g skogschampinjoner
- 0.5 st purjolök det vita
- 1 msk smör eller margarin
- salt peppar
- 1 tsk timjan hackad färsk
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ost smakrik riven
Ugn: 200°
Gör så här
1
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv.
2
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula. Grädda i ca 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
3
Ansa och hacka svampen grovt. Skölj och skiva purjolöken. Fräs svamp och purjolök i en kastrull med smör tills vätskan kokat bort. Krydda med salt, peppar och timjan.
4
Tillsätt grädden och låt den koka in. Ta kastrullen från värmen. Rör i osten och låt den smälta.
5
Skär av ett litet lock på smördegen och klicka i fyllning. Lägg på locket och servera.