Smördegspuffar med svamp

Du behöver 2 st smördeg plattor fryst 1 st äggula 150 g skogschampinjoner 0.5 st purjolök det vita 1 msk smör eller margarin salt peppar...

Du behöver

  • 2 st smördeg plattor fryst
  • 1 st äggula
  • 150 g skogschampinjoner
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt peppar
  • 1 tsk timjan hackad färsk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ost smakrik riven

Ugn: 200°

Gör så här

1
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv.

2
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula. Grädda i ca 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.

3
Ansa och hacka svampen grovt. Skölj och skiva purjolöken. Fräs svamp och purjolök i en kastrull med smör tills vätskan kokat bort. Krydda med salt, peppar och timjan.

4
Tillsätt grädden och låt den koka in. Ta kastrullen från värmen. Rör i osten och låt den smälta.

5
Skär av ett litet lock på smördegen och klicka i fyllning. Lägg på locket och servera.

Scroll to Top