Smördegskringlor

Du behöver 140 g bacon 0.5 st gul lök 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta 1 st rulle smördeg 250 g 1 st ägg...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rulle smördeg 250 g
  • 1 st ägg
  • 1 dl riven ost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka baconet fint och stek det i en stekpanna i sitt eget fett. Skala och hacka löken fint och låt den fräsa med ett par minuter. Blanda i persilja och pressad vitlök.

2
Rulla ut smördegen och pensla med uppvispat ägg. Bred på baconfräset och strö över ost.

3
Rulla ihop smördegen från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 12 minuter.

Scroll to Top