Smördegsinbakad lax

Du behöver 2 st smördeg plattor äggvita 2 st laxfilé portionsbitar salt peppar 0.5 st citron rivet skal Servera med: sallad citron Ugn: 210° Gör...

Du behöver

  • 2 st smördeg plattor
  • äggvita
  • 2 st laxfilé portionsbitar
  • salt peppar
  • 0.5 st citron rivet skal

Servera med:

sallad
citron

Ugn: 210°

Gör så här

1
Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper och pensla dem med upp-vispad äggvita. Skär 4–5 cm långa snitt med 5 mm mellanrum i degen. Dra försiktigt ut degen så den blir som ett galler.

2
Vik in den tunna delen av laxfilen under fisken och krydda laxen med salt, peppar och citronskal. Vik smördegen så att den täcker fisken. Skär bort överflödig deg.

3
Tillaga i ugnen tills degen fått fin färg och fisken är klar, ca 15 minuter. Servera med sallad och citron.

Scroll to Top