Du behöver
- 12 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 1 tsk bakpulver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl strösocker
Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
36 bullar
Gör så här
1
Blanda mjöl, rumsvarmt smör i klickar och bakpulver i en skål. Smula ner jästen i en annan skål och häll på kall mjölk. Rör om tills jästen lösts upp. Häll jästmjölken i mjölblandningen och tillsätt ägg, salt och socker. Arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa övertäckt, 1 timme.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40×25 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
4
Skär varje rulle i 18 bitar och lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 8 minuter.