Småpajer med salami

Du behöver 20 st Aluminumformar Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st rödlök 1 msk...

Du behöver

  • 20 st Aluminumformar

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
0.5 st squash
salt och peppar
150 g fetaost
75 g salami

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl lätt crème fraiche

Garnera med:

rucola

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Häll i vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut de-gen. Ta ut rundlar som är något större än formarna. Tryck ut degen i formarna.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk utan att den får färg i stekpanna med smör. Strimla squashen och låt fräsa med löken. Salta och peppra och fördela fyllningen i formarna. Smula i fetaosten och strö över strimlad salami.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg och crème fraiche och häll i formarna. Grädda i 20 minuter. Garnera med rucola.

Scroll to Top