Smält rabarber med mascarponekräm

En snabb dessert som får en italiensk touch när den serverars med mascarponekräm och mandelskorpor.

Annons

Du behöver

  • 1.5 dl socker
  • 0.75 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • 1 l rabarber späd och skivad

Mascarponekräm:

1 st vaniljstång urskarapad
250 g mascarpone krämig färskost gjord på komjölk
1 msk amaretto

Servera med:

mandelspån rostade
mandelbiscotti

Gör så här

1
Koka upp socker, vatten och kanelstång. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock, ca 5 minuter. Låt svalna.

2
Mascarponekräm: Dela en vaniljstång på längden och skrapa ur fröna. Blanda ost, vaniljfrön och likör.

3
Lägg upp rabarbern på fat, klicka i mascarponekräm och strö över rostade mandelspån. Servera med mandelbiscotti.

Annons
Scroll to Top