Små thaikryddade köttbullar

Du behöver 0.75 dl ströbröd 0.5 dl vatten 250 g kycklingfärs 0.5 tsk salt 1 st vitlöksklyfta 1 msk lök riven 1 tsk curry 0.5...

Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk lök riven
  • 1 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära riven
  • 0.5 msk pressad limesaft
  • 0.5 st ägg
  • 1 msk soja
  • peppar
  • rapsolja till stekning

Garnera med:

koriander

Servera med:

grönsaker morötter och paprika
jasminris
limeklyfta
sweet chilisås

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, hackad vitlök, lök, curry, ingefära, limesaft, ägg, soja och peppar och blanda väl.

2
Rulla köttbullar av färsen och stek dem på medelvärme i en stekpanna med olja tills de fått fin färg, 12–14 minuter.

3
Garnera med koriander. Servera med stekta grönsaker, ris, limeklyftor och sweet chilisås.

Scroll to Top