Du behöver
- 0.75 dl ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 250 g kycklingfärs
- 0.5 tsk salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk lök riven
- 1 tsk curry
- 0.5 msk ingefära riven
- 0.5 msk pressad limesaft
- 0.5 st ägg
- 1 msk soja
- peppar
- rapsolja till stekning
Garnera med:
koriander
Servera med:
grönsaker morötter och paprika
jasminris
limeklyfta
sweet chilisås
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, hackad vitlök, lök, curry, ingefära, limesaft, ägg, soja och peppar och blanda väl.
2
Rulla köttbullar av färsen och stek dem på medelvärme i en stekpanna med olja tills de fått fin färg, 12–14 minuter.
3
Garnera med koriander. Servera med stekta grönsaker, ris, limeklyftor och sweet chilisås.