Små smördegspajer med sparris

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 250 g 1 st ägg Fyllning: 1 st gul lök 1 msk smör 250 g sparris färsk 1...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 1 st ägg

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör
250 g sparris färsk
1 dl ost riven och smakrik

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
salt peppar
2 msk pinjenötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj ett minimuffinsbleck noga. Skär smördegen i 12 fyrkanter och lägg i formarna. Pensla dem med uppvispat ägg.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Fördela löken i formarna. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka i saltat vatten 2 minuter. Häll av vattnet och lägg sparrisen i for-marna. Strö över ost.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Strö över pinjenötter och grädda mitt i ugnen, 15 minuter.

Scroll to Top