Små pizzor med köttfärs och svamp

Du behöver Pizzadeg: 25 g jäst 3.25 dl vatten 0.75 tsk salt 200 g grahamsmjöl 300 g vetemjöl special Topping: 300 g köttfärs 1 msk...

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
3.25 dl vatten
0.75 tsk salt
200 g grahamsmjöl
300 g vetemjöl special

Topping:

300 g köttfärs
1 msk olivolja
1 st gul lök
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta
2 tsk oregano torkad
salt peppar
100 g champinjoner
150 g pizzaost riven

Garnera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pizzadeg: Smula ner jästen i en skål. Tillsätt ljummet vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, grahamsmjöl och vetemjöl, och arbeta degen väl i maskin, 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

2
Topping: Bryn färsen tills den fått färg i en stekpanna med olja. Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök och oregano, och koka ihop utan lock tills det är tjockflytande, ca 10 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

3
Pizzadeg: Kavla ut degen till 6–8 små pizzor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4
Topping: Ansa svampen och skär dem i skivor. Bred köttfärssås på pizzorna. Lägg på svamp och strö över ost. Grädda mitt i ­ugnen, ca 18 minuter. Garnera eventuellt med sallad.

Scroll to Top