Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Smårätter & tillbehörVegetariskt
Små grönsakspajer
20 stycken
Pajdeg:
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
1 msk smör
Äggstanning:
1 dl grädde
Ugn: 225°
Gör så här
  1. Pajdeg: Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd. Dela längden i tjugo bitar. Tryck ut degen i formarna.
  2. Fyllning: Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor. Fräs grönsakshacket i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Fördela i pajskalen.
  3. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Skeda över fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt pajerna kallna på galler. Förvara svalt i en plastlåda.
Smaklig måltid
Foto: Karin Mönefors
Annons
Pin it

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog