Skördelasagne

Fest för många en skön fredagskväll eller praktisk vardagsmat? Det finns många tillfällen då det kan vara bekvämt att laga en lasagne. Med smakrika grönsaker, oregano, chili och ost kommer ingen att sakna kött i den här härliga lasagnen.

Du behöver

  • 12 st lasagneplattor
  • 1 st mozzarella
  • 3 dl parmesanost riven

Grönsakssås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g aubergine
300 g squash
1 st paprika liten, röd
600 g tomater
olivolja
2 krm chiliflakes
2 msk grönsaksfond
2 dl oreganoblad färska
flingsalt

Vit sås:

75 g smör
0.75 st vetemjöl
8 dl mjölk
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grönsakssås: Hacka lök och vitlök. Fintärna aubergine, squash, paprika och tomater. Fräs alla grönsaker, utom tomaterna, i en gryta med olja, ca 10 minuter. Låt chilin fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater och fond och koka under lock, 20–25 minuter. Tillsätt oregano och smaka av med salt.

2
Vit sås: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud såsen, 5–8 minuter. Rör då och då. Salta och peppra.

3
Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, grönsakssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av parmesanosten. Gratinera mitt i ugnen, ca 40 minuter.

Scroll to Top