Skinkmacka med rödlöksmarmelad

Skinkan smakar alltid som bäst när man provsmakar den kvällen före jul-afton. Tillsammans med en skiva nystekt vörtbröd och rödlöksmarmelad är det här riktigt kvällsgodis.

Du behöver

  • 2 st rödlökar stora
  • rapsolja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • flingsalt, nymald peppar
  • 4 skiva vörtbröd
  • 50 g smör

Servera med:

julskinka

Gör så här

1
Skala och skiva löken och fräs den mjuk, utan att den tar färg, i en stekpanna med olja i ca 15 minuter.

2
Blanda i senapsfrö, vinäger och honung, och koka ihop tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek brödet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg på julskinka och toppa med rödlöksmarmelad.

Scroll to Top