Skinkgryta med bacon och paprika

Du behöver 800 g skinka eller bog 2 msk smör 1 pkt bacontärningar 1 st ajvar 340 g 2 msk kycklingfond salt och peppar 1...

Du behöver

  • 800 g skinka eller bog
  • 2 msk smör
  • 1 pkt bacontärningar
  • 1 st ajvar 340 g
  • 2 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika orange

Servera med:

fusilli eller liknande
färsk basilika

Gör så här

1
Skär köttet i stavar 1x1x5 cm. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i smör. Lägg över i en gryta. Stek bacontärningarna i stekpanna tills de får färg och lägg över köttet.

2
Tillsätt ajvar relish, kycklingfond, salt och peppar. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 25 minuter.

3
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar och tillsätt i grytan. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av kryddningen. Servera med fusilli och basilikablad.

Scroll to Top