Skinkcurry

Du behöver 750 g skinkstek salt peppar Currysås: 2 st gula lökar 1.5 msk curry 1 msk rapsolja 4 dl buljong från köttet 1 st...

Du behöver

  • 750 g skinkstek
  • salt peppar

Currysås:

2 st gula lökar
1.5 msk curry
1 msk rapsolja
4 dl buljong från köttet
1 st äpple
2 st vitlöksklyftor
2 msk ingefära riven
2 tsk strösocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde

Garnera med:

1 st äpple
15 g smör

Servera med:

ris
gröna bönor

Gör så här

1
Lägg köttet i en gryta och häll på så mycket vatten så att det täcker köttet. Salta och peppra. Koka upp och skumma. Koka köttet under lock, 1 1/2–2 timmar, tills det är mört.

2
Ta upp köttet och skär bort fettkanter. Skiva köttet. Skumma fettet från buljongen.

3
Currysås: Skala och hacka löken och fräs lök och curry i en kastrull med olja. Tillsätt kalvbuljong, finhackat äpple, finhackad vitlök, ingefära och socker och koka ihop i 4–5 minuter. Rör ut mjölet i grädden och red av såsen. Koka i 3–4 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Garnera med smörstekta äppelklyftor och servera med ris och kokta gröna bönor.

Scroll to Top