Skagenlax med löjrom

Lyxig lax som toppas med klassisk skagenröra och löjrom. Rätten är en bra bjudrätt eftersom den kan förberedas i god tid, sedan är det bara att sätta in laxen i ugnen vid servering. Krossad färskpotatis med prästost är en favorit så här års och passar utmärkt som tillbehör till laxen.

Du behöver

  • 4 st laxfilé
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 50 g löjrom
  • dill

Fyllning:

150 g skalade räkor (ca 400 oskalade)
3 msk lätt crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackad dill
0.5 krm cayennepeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så det blir en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar. Krydda med salt och peppar.

2
Fyllning: Hacka räkorna grovt och blanda ihop fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

3
Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Scroll to Top