Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 1 dl mellangrädde 27%
- 2 st äggvitor
- 2 dl lingon tinade
- 1 msk sötningsmedel strö-
Garnera med:
1 msk lingon tinade
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Grädde och äggvitor ska vispas var för sig.Vispa grädden. Obs! Det tar lite längre tid att vispa mellangrädde än vanlig vispgrädde. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
2
Smält gelatinbladen på svag värme i den vätska som finns på gelatinbladen efter blötläggningen.
3
Rör samman grädde, lingon, smälta gelatinblad och sötningsmedel. Vänd till sist ner äggviteskummet.
4
Häll över smeten i en skål och täck med plastfilm. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med lingon vid servering.