Sesampanerad lax på pak choi

Pak choi betyder vit grönsak på kantonesiska och är en kålsort som härstammar från Kina och Japan. Ät den rå i salladen eller som vi har gjort här, där vi stekt den i en marinad med vitlök, soja och sesamolja. Gör gärna en extra sats marinad och servera i en skål bredvid!

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • 2 msk teriyakisås finns att köpa färdig på flaska
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2.5 st pak choi

Marinad:

1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja
1 msk strösocker
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilipeppar
1 st lime pressad saft

Servera med:

nudlar eller ris blandat med sockerärter och persilja
limeklyfta

Gör så här

1
Pensla laxen med teriyakisås och strö på sesamfrön. Tryck till så att fröna fastnar.

2
Stek laxen i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. Tänk på att inte steka på för hög värme för då bränns sesamfröna.

3
Dela pak choien i halvor eller klyftor om de är stora.

4
Marinad: Blanda sesamolja, rapsolja, soja, socker, pressad vitlök, hackad chili och limesaft. Stek pak choien i marinaden, ett par minuter per sida. Lägg upp pak choien på ett fat och lägg på laxen. Servera med kokta nudlar eller ris blandat med sockerärter och persilja samt limeklyftor.

Scroll to Top