Du behöver
- 1 st torsk 400 g
- salt peppar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk senap
- 2 tsk majsstärkelse
- 2 msk gräslök skivad
- 1 msk hackad persilja
Garnera med:
hackad persilja
gräslök skivad
Servera med:
kokt ris
200 g ärter frysta gröna
Ugn: 175°
Gör så här
1
Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem lite omlott i en smord ugnsform. Salta och peppra.
2
Vispa samman grädde, senap och majsstärkelse i en skål. Tillsätt gräslök och persilja. Häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. Strö över persilja och gräslök. Servera med kokt ris blandat med gröna ärter. Tillsätt de frysta ärterna till riset när det återstår 3 minuter av koktiden.