Senapsgratinerad torsk med gräslök och persilja

Du behöver 1 st torsk 400 g salt peppar 3 dl matlagningsgrädde 2 msk senap 2 tsk majsstärkelse 2 msk gräslök skivad 1 msk hackad...

Du behöver

  • 1 st torsk 400 g
  • salt peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk senap
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 msk gräslök skivad
  • 1 msk hackad persilja

Garnera med:

hackad persilja
gräslök skivad

Servera med:

kokt ris
200 g ärter frysta gröna

Ugn: 175°

Gör så här

1
Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem lite ­omlott i en smord ugnsform. Salta och peppra.

2
Vispa samman grädde, senap och majsstärkelse i en skål. Tillsätt gräslök och persilja. Häll ­såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. Strö över persilja och ­gräslök. Servera med kokt ris blandat med gröna ärter. Tillsätt de frysta ärterna till riset när det återstår 3 minuter av koktiden.

Scroll to Top