Semifreddo med choklad och apelsin

Du behöver 100 g mörk choklad 4 st ägg 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st apelsin rivet skal 2 msk pressad apelsinsaft 2...

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 200 g nutella rumsvarmt

Garnera med:

apelsin
choklad

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta av värmen och låt svalna.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljsocker till en pösig smet. Rör i apelsinskal och saft.

3
Rör ner chokladen i äggsmeten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en maräng. Vispa grädden och blanda med yoghurt.

4
Blanda ner grädden i äggsmeten och vänd sist ner äggvitorna. Varva glassmeten med Nutella i en form. Frys in i 4 timmar. Den ska vara halvfryst. Garnera.

Scroll to Top