Schnitzelrulader

Du behöver 2 st skinkschnitzel 1 msk olivolja 1 dl buljong av tärning salt peppar Fyllning: 1 msk hackad persilja 1 st salladslök 15 g...

Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl buljong av tärning
  • salt peppar

Fyllning:

1 msk hackad persilja
1 st salladslök
15 g sötmandel

Tomatsås:

2 dl krossade tomater
0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
sky från köttet

Servera med:

pasta
sallad

Gör så här

1
Banka ut köttet, gärna med en kötthammare. Dela varje schnitzel.

2
Fyllning: Blanda persilja, hackad salladslök och hackad mandel, och fördela på köttet. Rulla ihop köttet och fäst samman med tandpetare.

3
Bryn köttet runt om i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Häll på buljongen och koka upp. Koka under lock i 30–45 minuter.

4
Tomatsås: Koka samman tomater, hackad lök, hackad vitlök och sky från köttet i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg köttet i såsen och koka upp. Servera med pasta och sallad.

Scroll to Top