Sardellsnurror

Du behöver 2 st smördegsplattor 1 st ask raka sardeller 35 g 1 dl parmesanost riven 1 st ägg Garnera med: sesamfrön svarta och vita...

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor
  • 1 st ask raka sardeller 35 g
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön svarta och vita

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem så att de blir något större med en mjölad kavel. Hacka sardellerna och blanda med parmesanost. Pensla smördegsplattorna med uppvispat ägg och fördela sardellblandningen ovanpå.

2
Rulla samman degplattorna från kortsidan. Skär varje rulle i 12 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3
Pensla med ägg och garnera med svarta och vita sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna på bakgaller. Servera till lingonspritzen.

Scroll to Top