Sardellkyckling med sallad på grillade tomater

Den här smaksättningen med sardellkräm är vanligast till fisk, men den lyfter också en anonym kycklingfilé till oanade höjder. Tänk på att sardel-ler och parmesan ger rätten tillräcklig sälta.

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • vitpeppar
  • 1 msk smör + 1 msk extra jungfruolja

Sardellkräm:

6 st sardellfiléer
2 msk jungfruolja extra
2 msk ströbröd
1 msk Parmesan riven
1 st vitlöksklyfta
1 msk rosmarin finhackad
sallad
1 msk jungfruolja extra
100 g rucola
0.5 st rödlök
100 g oliver blandade
2 msk kapris saltinlagd
salt och peppar

Gör så här

1
Krydda kycklingbröstfiléerna med peppar. Bryn dem i fettet så de får färg runt om. Ta upp filéerna och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.

2
Finhacka sardellerna. Blanda dem med olja i en skål. Rör med gaffel så de mosas helt. Tillsätt ströbröd, parmesan, finhackad vitlök och finhackad rosmarin. Rör till en slät kräm. Bred ut krämen över kycklingbrösten. Lägg körsbärstomaterna i samma ugnsform. Ringla över olja. Stek i ugn i 175 grader i ca 25 minuter.

3
Blanda rucola, tunt skivad rödlök, oliver och kapris. Krydda med salt och peppar. Lägg upp kycklingbrösten på tallrikar tillsammans med salla-den. Ringla över olja från ugnsformen.

Scroll to Top