Saras prinsessbakelser

Fira sommarens namnsdagsflickor med prinsessliknande bakelser.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk vatten

Fyllning:

1 dl hallonsylt
2 dl vispgrädde

Topping:

300 g marsipan rosa
hallon

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet.

2
Häll smeten i långpanna, 40×30 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 7 minuter. Stjälp upp på lätt sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

3
Stansa ut 12 bottnar som är 7 cm i diameter.

4
Fyllning: Bred sylt på alla bottnarna. Vispa grädden och bred grädde på bottnarna. Lägg ihop bottnarna, två och två.

5
Topping: Kavla ut marsipanen och skär ut remsor som är lite bredare än bakelsernas höjd. Vira dem runt bakelserna och garnera med hallon.

Scroll to Top