Sanjoos koriander- & mynta-chutney (av Sanjoo Malhotra)

Denna mångsidiga och fräscha chutney kan serveras med tilltugg, som en topping på bröd och rostat bröd, i en smörgås, tillsammans med huvudrätten, som dipp eller som relish över BBQ-mat - perfekt för picknick och middagsbjudningar! Den kan förvaras i kylskåp i 5 till 7 dagar. Receptet är för 4 portioner.

Du behöver

  • 200 g korianderblad färska
  • 100 g myntablad hackade
  • 1 tsk ingefära nymalen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chili om du gillar det starkt
  • 100 g cashewnötter rostade
  • 0.5 st citron saft av
  • 2 tsk socker
  • 150 ml turkisk yoghurt
  • 1 st tomat medelstor
  • 1 st lök liten

Gör så här

1
Hacka och stek tomat och lök i 4-5 minuter på medelvärme.

2
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa i 3-4 minuter tills chutneyn är slät. Krydda efter smak. Lägg i en skål och kyl före servering.

3
För en kryddigare variant, lägg till några chiliflingor.


Kommentar:
Besök Sanjoos blogg på http://sanjoomalhotra.wordpress.com/

Scroll to Top