Du behöver
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 1 msk flytande honung
- 1 msk olja
- 1.5 tsk salt
- 100 g rotselleri eller morötter, riven
- 2 dl linfrö
- 7 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl
Till pensling:
1 st ägg uppvispat
3.5 msk sesamfrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ut jästen i ljummet vatten, 37°. Tillsätt övriga ingredienser och ar-beta degen tills den är smidig.
2
Låt jäsa övertäckt på ett varmt ställe i 1 timme.
3
Forma 12–15 bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 20 minuter.
4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Baka bullarna mitt i ugnen i 20–25 minuter.