Sandwichbullar med rotselleri

Ta gärna med de goda bröden på utflykten.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 1.5 tsk salt
  • 100 g rotselleri eller morötter, riven
  • 2 dl linfrö
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Till pensling:

1 st ägg uppvispat
3.5 msk sesamfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ut jästen i ljummet vatten, 37°. Tillsätt övriga ingredienser och ar-beta degen tills den är smidig.

2
Låt jäsa övertäckt på ett varmt ställe i 1 timme.

3
Forma 12–15 bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 20 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Baka bullarna mitt i ugnen i 20–25 minuter.

Scroll to Top