Du behöver
- 2 msk salt
- 1 msk strösocker
- 201.5 g lammkött t ex ytterlår
- vatten till kokning
- 25 g smör
- 300 g körsbärstomater
- 2.5 st spetskål
- persilja storbladig
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Blanda salt och socker och gnid in i köttet runt om. Låt köttet vila i kylen i 24 timmar. Skölj av köttet i kallt vatten.
2
Koka köttet i en liten gryta med så mycket vatten att det precis täcker köttet, 20 minuter. Spara lite av kokvattnet.
3
Smält smöret och tillsätt halverade tomater, spetskålen i kvartar och lite av kokvattnet från köttet. Sjud grönsakerna under lock, 5–10 minuter.
4
Skär köttet i tärningar och vänd ner bland grönsakerna. Strö över persilja och servera med kokt potatis.