Saltat lamm med spetskål och tomat

Tänk på att köttet ska vila i kylen i ett dygn.

Du behöver

  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 201.5 g lammkött t ex ytterlår
  • vatten till kokning
  • 25 g smör
  • 300 g körsbärstomater
  • 2.5 st spetskål
  • persilja storbladig

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Blanda salt och socker och gnid in i köttet runt om. Låt köttet vila i kylen i 24 timmar. Skölj av köttet i kallt vatten.

2
Koka köttet i en liten gryta med så mycket vatten att det precis täcker köttet, 20 minuter. Spara lite av kokvattnet.

3
Smält smöret och tillsätt halverade tomater, spetskålen i kvartar och lite av kokvattnet från köttet. Sjud grönsakerna under lock, 5–10 minuter.

4
Skär köttet i tärningar och vänd ner bland grönsakerna. Strö över persilja och servera med kokt potatis.

Scroll to Top