Du behöver
- 1.5 msk pofiber
- 0.75 dl vatten
- salsiccia ca 300 g färsk
- 200 g blandfärs
- 1 st ägg
- 2 msk smör
- 1 st tomater 500 g
- 1 msk basilika färsk hackad
- salt peppar
Servera med:
250 g pasta t ex tagliatelle
parmesanost riven
Garnera med:
färsk basilika
Gör så här
1
Blanda pofiber och vatten i en skål och låt det svälla, 10 minuter. Snitta salsiccian och ta korvsmeten ur fjälstren och lägg i skålen med pofiber. Tryck sönder med en gaffel. Tillsätt färs och ägg, och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till köttbullar med fuktade händer. Lägg köttbullarna på smörpapper. Stek köttbullarna runt om i en stekpanna med smör, ca 3 minuter.
2
Tillsätt passerade tomater, basilika, salt och peppar, och låt sjuda i ca 5 minuter.
3
Koka pastan och låt rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med köttbullar och tomatsås i grytan och rör om. Servera med riven parmesanost. Garnera med färsk basilika.