Saffransmusslor med apelsingrädde

Du behöver 50 g sötmandel 0.5 g saffran (1 kuvert) 1 tsk vatten varmt 100 g smör 0.75 dl strösocker 1 st äggula 2.25 dl...

Du behöver

  • 50 g sötmandel
  • 0.5 g saffran (1 kuvert)
  • 1 tsk vatten varmt
  • 100 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 2.25 dl vetemjöl

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 st apelsin rivet skal
mandarinklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Rör ut saffranet i vattnet.

2
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda i saffran med vatten, äggula, mald mandel och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 1 timme.

3
Pensla mandelmusselformar väl med smält smör. Tryck ut degen i formarna och grädda i ca 10 minuter. Låt formarna svalna något och stjälp upp kakorna. Låt kallna.

4
Fyllning: Vispa grädden och smaksätt den med apelsinskal och -saft. Servera musslorna med apelsingrädde och mandarinklyftor.

Scroll to Top