Saffransbullar

Fantastiskt goda bullar. Spara inte på kanelen när de ska doppas. Bullarna är allra godast lite ljumma.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran 2 kuvert
  • 1 st sockerbit
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g kesella
  • 100 g smör
  • 17 dl vetemjöl
  • russin

Garnera med:

smält smör
socker
kanel

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda ner i skålen tillsammans med socker, salt, kesella, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen väl, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut bitarna till längder, och skär varje längd i 18 bitar. Rulla ut varje bit och forma till lussebullar.

4
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 30 minuter. Tryck i russin. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

5
Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker blandat med kanel.

Scroll to Top