Saffransbiscotti

Italienska skorpor är perfekta till en kopp kaffe efter julmaten.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 2 st ägg små
  • 2 tsk apelsinskal rivet
  • vetemjöl ca 6 dl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 120 g pistaschmandel osaltad, skalad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Blanda i ägg, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vicka upp degen på bakbord och knåda in pistaschmandeln.

2
Forma degen till 6 längder, lika långa som plåtens kortsida. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna något.

3
Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna ca 15 minuter. Skär längderna i lite sneda bitar. Vänd snittytorna upp och grädda i ytterligare 8–10 minuter.

Scroll to Top