Du behöver
- 100 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 100 g sötmandel
- 0.5 g saffran eller
- 1 msk saffransarom
- 6.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 175°/200°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
2
Tillsätt saffran och mjöl blandat med bakpulver och grovt hackad mandel och arbeta ihop till en deg.
3
Dela degen i tre bitar och rulla ut längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175° i 15 min.
4
Låt svalna något och skär dem i bitar. Lägg skorporna med snittytan upp och rosta dem på 200° i 10 min.
5
Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna torka i eftervärmen.