Saffransbiscotti

Du behöver 100 g smör 2.5 dl strösocker 3 st ägg 100 g sötmandel 0.5 g saffran eller 1 msk saffransarom 6.5 dl vetemjöl 1...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 100 g sötmandel
  • 0.5 g saffran eller 1 msk saffransarom
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 175°/200°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.

2
Tillsätt saffran och mjöl blandat med bakpulver och grovt hackad mandel och arbeta ihop till en deg.

3
Dela degen i tre bitar och rulla ut längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och grädda på 175° i 15 minuter.

4
Låt svalna något och skär dem i bitar. Lägg skorporna med snittytan upp och rosta dem på 200° i 10 minuter.

5
Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna torka i eftervärmen.

Scroll to Top