Saffransbiscotti med mandel och apelsin

Italienska skorpor med julsmak av saffran, apelsin och rostad mandel. Lika perfekta att njuta av till en kopp starkt kaffe efter julmaten som på glöggbjudningen.

Du behöver

  • 200 g mandel
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 2 st ägg små
  • 2 tsk apelsinskal rivet
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rosta mandeln mitt i ugnen, ca 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.

2
Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Rör i ägg, apelsinskal och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker och blanda till en deg. Vänd ner både hackad och hel mandel.

3
Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt längderna svalna, ca 15 minuter.

4
Skär längderna i lite sneda bitar och vänd snittytorna upp. Grädda i 8–10 minuter.

Scroll to Top