Rysk rödbetssoppa med ingefärskräm

Du behöver 10 g ingefära 0.5 st gul lök 1 st morot liten 0.5 st peppar röd spansk 1 st rödbeta 1 st bladselleri stjälk...

Du behöver

  • 10 g ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot liten
  • 0.5 st peppar röd spansk
  • 1 st rödbeta
  • 1 st bladselleri stjälk
  • 1 st potatis
  • 100 g vitkål eller spetskål
  • 15 g smör
  • 8 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 0.5 tsk kummin hel
  • salt peppar

Ingefärskräm:

1 dl crème fraîche
2 tsk ingefära riven

Servera med:

bröd Grovt

Gör så här

1
Skär ingefäran i papperstunna skivor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Kärna ur och hacka pepparfrukten.

2
Skala och skär rödbetan i tunna stavar. Skala och tärna potatisen. Skär vitkålen i bitar. Skiva bladsellerin. Fräs alltsammans i en gryta med smör.

3
Tillsätt buljong och låt det koka tills rödbetorna är mjuka. Smaka av med kummin, salt och peppar.

4
Ingefärskräm: Blanda crème fraiche och ingefära och servera till soppan tillsammans med grovt bröd.

Scroll to Top