Du behöver
- 10 g ingefära
- 0.5 st gul lök
- 1 st morot liten
- 0.5 st peppar röd spansk
- 1 st rödbeta
- 1 st bladselleri stjälk
- 1 st potatis
- 100 g vitkål eller spetskål
- 15 g smör
- 8 dl grönsaksbuljong av tärning
- 0.5 tsk kummin hel
- salt peppar
Ingefärskräm:
1 dl crème fraîche
2 tsk ingefära riven
Servera med:
bröd Grovt
Gör så här
1
Skär ingefäran i papperstunna skivor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Kärna ur och hacka pepparfrukten.
2
Skala och skär rödbetan i tunna stavar. Skala och tärna potatisen. Skär vitkålen i bitar. Skiva bladsellerin. Fräs alltsammans i en gryta med smör.
3
Tillsätt buljong och låt det koka tills rödbetorna är mjuka. Smaka av med kummin, salt och peppar.
4
Ingefärskräm: Blanda crème fraiche och ingefära och servera till soppan tillsammans med grovt bröd.