Rulader med parmaskinka

Du behöver 12 skiva lövbiff salt peppar 100 g parmaskinka i tunna skivor 2 msk olivolja Fyllning: 100 g mozzarella 3 msk basilika eller persilja...

Du behöver

  • 12 skiva lövbiff
  • salt peppar
  • 100 g parmaskinka i tunna skivor
  • 2 msk olivolja

Fyllning:

100 g mozzarella
3 msk basilika eller persilja
2 st vitlöksklyftor

Tomatsås:

1 st gul lök
1 dl buljong av tärning
1 st krossade tomater 400 g
1 tsk oregano torkad

Servera med:

pasta
sallad
citron

Gör så här

1
Banka ut köttet lite, gärna med en kötthammare. Salta och peppra.

2
Fyllning: Riv osten och blanda med basilika och finhackad vitlök. Fördela fyllningen på köttskivorna.

3
Rulla ihop köttet och linda parmaskinka runt om. Bind köttsnören runt ruladerna. Bryn ruladerna runt om i en stekgryta med olja. Ta upp ruladerna.

4
Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs i stekgrytan. Tillsätt buljong, krossade tomater och oregano och koka upp. Lägg i ruladerna och låt småkoka i 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av steksnörena. Servera med kokt pasta, blandad sallad och citron.

Scroll to Top