Du behöver
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 150 g kålrot
- 150 g rotselleri
- 2 st rödlökar
- 1 msk rosmarin
- flingsalt
- 4 msk olivolja
- 200 g fullkornspasta t ex fusilli eller penne
- 1 st burk kikärter 400 g
- 275 g chèvreost på rulle
- 1 msk flytande honung
- 1 msk balsamvinäger
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken grovt. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, salt och 2 msk olja. Rosta mitt i ugnen, ca 25 minuter.
2
Koka pastan och låt den rinna av. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda rostade rotfrukter, nykokt pasta och kikärter i en stor, smord ugnsfast form.
3
Skiva osten och fördela över rotfruktspastan och gratinera mitt i ugnen, 8–10 minuter. Ringla honung över den varma osten. Droppa vinäger och resten av oljan över hela rätten.