Rotfruktspasta med getost

Då rotfrukterna har en naturlig sötma smakar en salt och sträv getost bra till.

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 2 st rödlökar
  • 1 msk rosmarin
  • flingsalt
  • 4 msk olivolja
  • 200 g fullkornspasta t ex fusilli eller penne
  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 275 g chèvreost på rulle
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken grovt. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, salt och 2 msk olja. Rosta mitt i ugnen, ca 25 minuter.

2
Koka pastan och låt den rinna av. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda rostade rotfrukter, nykokt pasta och kikärter i en stor, smord ugnsfast form.

3
Skiva osten och fördela över rotfruktspastan och gratinera mitt i ugnen, 8–10 minuter. Ringla honung över den varma osten. Droppa vinäger och resten av oljan över hela rätten.

Scroll to Top