Rostebröd

Du behöver 3.25 dl mandelmjöl 1 dl fibrex 1 dl mjölmix Lailas glutenfria 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 5 st ägg...

Du behöver

  • 3.25 dl mandelmjöl
  • 1 dl fibrex
  • 1 dl mjölmix Lailas glutenfria
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 5 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 st äggvitor
  • 2 msk honung

Pensling:

vatten
sesamfrö

Ugn: 175°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda mandelmjöl, fibrex, mjölmix, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt ägg och mjölk och blanda väl.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten tillsammans med honungen. Smörj en brödform väl, 1 1/2 l, och lägg ett bakplåtspapper i botten.

3
Häll i smeten i formen. Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Grädda i 50 minuter.

Scroll to Top