Rostbiff med äpple

Du behöver 800 g nötinnanlår salt peppar 1.5 msk smör 3 st äpple 1 st gul lök rosmarin det går även bra med torkad rosmarin...

Du behöver

  • 800 g nötinnanlår
  • salt peppar
  • 1.5 msk smör
  • 3 st äpple
  • 1 st gul lök
  • rosmarin det går även bra med torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja

Servera med:

klyftpotatis
gröna bönor
crème fraîche blandat med gräslök, salt och peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg köttet i en ugnsfast form.

2
Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Skala och klyfta löken. Lägg äpple och lök runt köttet. Strö över rosmarin och ringla över olja.

3
Stick in en stektermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 58–60°. Det tar ca 25 minuter. Låt köttet vila i 15 minuter innan det skärs i tunna skivor. Servera med klyftpotatis, bönor och sås.

Scroll to Top