Du behöver
- 800 g nötinnanlår
- salt peppar
- 1.5 msk smör
- 3 st äpple
- 1 st gul lök
- rosmarin det går även bra med torkad rosmarin
- 1 msk olivolja
Servera med:
klyftpotatis
gröna bönor
crème fraîche blandat med gräslök, salt och peppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg köttet i en ugnsfast form.
2
Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Skala och klyfta löken. Lägg äpple och lök runt köttet. Strö över rosmarin och ringla över olja.
3
Stick in en stektermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 58–60°. Det tar ca 25 minuter. Låt köttet vila i 15 minuter innan det skärs i tunna skivor. Servera med klyftpotatis, bönor och sås.