Rostad rödkål

Du behöver 0.5 st rödkålshuvud ca 800 g 3 st gula lökar 2 msk rapsolja salt peppar 3 st äpplen 1 dl hasselnötter 1 msk...

Du behöver

  • 0.5 st rödkålshuvud ca 800 g
  • 3 st gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • salt peppar
  • 3 st äpplen
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk vit balsamvinäger

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken. Blanda kål, lök och olja och lägg på plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i 20 minuter.

2
Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpple och nötter på plåten med kål och tillaga i 10 minuter till. Droppa över vinäger och servera.

Scroll to Top