Du behöver
- 1.8 kg delikatesspotatis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 500 g sparris färsk grön
- 5 st salladslökar
- 15 st rädisor
- 1 dl hackad persilja
Dressing:
0.75 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk honung
1 tsk timjan
salt och peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter tills den är klar och fått fin färg.
2
Bryt bort och kasta den nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i stora bitar och koka 2 minuter i saltat vatten. Kyl sparrisen i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skär rädisorna i kvartar.
3
Blanda den varma eller rumsvarma potatisen med sparris, salladslök, rädisor och persilja.
4
Dressing: Blanda olja, vinäger honung, timjan salt och peppar, och ringla över potatisen.