Rosmarinpommes med parmesanaioli

Du behöver 4 st bakpotatis 1 l frityrolja salt hackad färsk rosmarin Parmesanaioli: 1 st vitlöksklyfta 2 st äggulor 2 tsk vit balsamvinäger 2 dl...

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 1 l frityrolja
  • salt hackad färsk rosmarin

Parmesanaioli:

1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl rapsolja
1.5 dl parmesanost finriven
salt och peppar

Gör så här

1
Skrubba potatisen väl. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor och skär skivorna i 1 cm breda stavar. Skölj väl i kallt vatten och torka potatisen torr i handduk.

2
Värm oljan till 130° och fritera potatisen i omgångar tills de är mjuka, ca 10 minuter.

3
Parmesanaioli: Pressa vitlöken i en skål och rör i äggulor och balsamvinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med parmesanost, salt och peppar. Servera till nyfriterade pommes.

4
Vid servering värm oljan till 180º och fritera potatisen i ca 5 minuter tills de fått fin färg och är krispiga. Krydda med salt och finhackad rosmarin.

Scroll to Top