Du behöver
- 4 st bakpotatis
- 1 l frityrolja
- salt hackad färsk rosmarin
Parmesanaioli:
1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl rapsolja
1.5 dl parmesanost finriven
salt och peppar
Gör så här
1
Skrubba potatisen väl. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor och skär skivorna i 1 cm breda stavar. Skölj väl i kallt vatten och torka potatisen torr i handduk.
2
Värm oljan till 130° och fritera potatisen i omgångar tills de är mjuka, ca 10 minuter.
3
Parmesanaioli: Pressa vitlöken i en skål och rör i äggulor och balsamvinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med parmesanost, salt och peppar. Servera till nyfriterade pommes.
4
Vid servering värm oljan till 180º och fritera potatisen i ca 5 minuter tills de fått fin färg och är krispiga. Krydda med salt och finhackad rosmarin.