Rosmarinbröd

Rosmarinkryddade portionsbaguetter är bra festbröd. Baka i god tid, frys in och värm när det är dags för kalaset.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk färsk rosmarin hackad
  • 2 msk flytande honung
  • 12 dl lantbrödsmjöl ljust

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, rosmarin och honung. Arbeta kraftigt in mjölet till en smidig deg.

2
Låt degen jäsa cirka 40 min under duk.

3
Stjälp upp degen på mjölat bord men knåda den inte. Dela degen i 14 bitar. Forma dem till smala längder som mäter cirka 25 centimeter.

4
Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk cirka 30 min.

5
Grädda i mitten av ugnen cirka 12 min.

Scroll to Top