Rosépepparlax på spenatbädd

Du behöver 600 g laxfilé skinn- och benfri 1 msk rosépeppar salt 1 msk olivolja Spenatbädd: 200 g färsk spenat 1 st schalottenlök 1 msk...

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 msk rosépeppar
  • salt
  • 1 msk olivolja

Spenatbädd:

200 g färsk spenat
1 st schalottenlök
1 msk olivolja
1 dl crème fraîche

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Skär laxen i fyra bitar, och krydda med krossad rosépeppar och salt. Stek laxen i en het panna med 1 msk olja, 3–4 min per sida.

2
Spenatbädd: Skölj spenaten. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i en stekpanna med 1 msk olja. Blanda i spenat och crème fraiche, och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top