Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 2.5 dl vatten
- 2.5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 3 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 15 dl
- mjölk
- vallmofrö
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk, och värm till 37º. Smula jästen i en skål och häll på degvätskan. Rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp på mjölat bakbord och rulla ut en längd. Dela i 20 bitar och rulla bullar.
4
Pensla bullarna med mjölk och doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter och grädda sedan i 8–10 minuter.