Rosenbröd

Du behöver 75 g smör eller margarin 2.5 dl vatten 2.5 dl mjölk 50 g jäst 3 msk strösocker 1 tsk salt 1 st ägg...

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vatten
  • 2.5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 15 dl
  • mjölk
  • vallmofrö

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk, och värm till 37º. Smula jästen i en skål och häll på degvätskan. Rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp på mjölat bakbord och rulla ut en längd. Dela i 20 bitar och rulla bullar.

4
Pensla bullarna med mjölk och doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter och grädda sedan i 8–10 minuter.

Scroll to Top