Rödkålssallad med äpple och valnötter

Du behöver 1 dl russin 0.5 st rödkålshuvud 3 st röda äpplen 0.5 st röd lök 1 dl valnötskärnor Dressing: 1 tsk sötstark senap 1...

Du behöver

  • 1 dl russin
  • 0.5 st rödkålshuvud
  • 3 st röda äpplen
  • 0.5 st röd lök
  • 1 dl valnötskärnor

Dressing:

1 tsk sötstark senap
1 msk ättiksprit
3 msk olja
salt och peppar

Garnera med:

rucolasallad

Gör så här

1
Blötlägg russinen i skål med så mycket vatten att de täcks, i ca 1 timme.

2
Strimla rödkålen. Dela kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken. Lägg över i en skål.

3
Dressing: Vispa ihop senap, ättiksprit, olja, salt och peppar. Häll dressingen i skålen med kål, äpplen och lök och rör om. Tillsätt silade russin och valnötter vid servering. Garnera med rucolasallad.

Scroll to Top