Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Du behöver 250 g rödbetor 2 st persiljerot 1 st gul lök 2 tsk olivolja 1 msk rödvinsvinäger eller balsamvinäger 6 dl buljong av tärning...

Du behöver

  • 250 g rödbetor
  • 2 st persiljerot
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller balsamvinäger
  • 6 dl buljong av tärning
  • salt peppar
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 msk pepparrot färskriven

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Skala och tärna rödbetor och persiljerötter. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs allt i en gryta med olja ett par minuter.

2
Tillsätt vinäger och buljong och koka upp. Låt småkoka i 30 minuter under lock. Mixa soppan slät och koka upp. Salta och peppra.

3
Pepparrotsyoghurt: Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top