Rödbetspaj med fetaost

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl rödbetor grovt rivna
150 g fetaost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche
1 msk honung
salt peppar
0.5 dl solroskärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en form, 25 cm i diameter. Nagga botten och låt stå i kylen, 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en stekpanna med olja. Tillsätt rödbetsrivet och fräs under omrörning tills vätskan kokat bort. Lägg fräset i pajskalet. Skär fetaosten i bitar och strö över.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, honung, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över solroskärnor och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

Scroll to Top