Du behöver
- 1.5 dl linser torkade gröna
- 4 st rödbetor
- 2 st morötter
- 1 st ägg
- 4 msk vetemjöl
- salt peppar
- smör till stekning
Örtsås:
50 g ädelost
2 dl crème fraîche
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
salt peppar
Servera med:
sallad
Gör så här
1
Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter.
2
Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet. Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar.
3
Smält smöret i en stekpanna och klicka i smeten. Stek 4–5 minuter per sida.
4
Örtsås: Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar. Servera till biffarna med en sallad.