Rödbetsbiffar med örtsås

Du behöver 1.5 dl linser torkade gröna 4 st rödbetor 2 st morötter 1 st ägg 4 msk vetemjöl salt peppar smör till stekning Örtsås:...

Du behöver

  • 1.5 dl linser torkade gröna
  • 4 st rödbetor
  • 2 st morötter
  • 1 st ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • salt peppar
  • smör till stekning

Örtsås:

50 g ädelost
2 dl crème fraîche
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
salt peppar

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter.

2
Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet. Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar.

3
Smält smöret i en stekpanna och klicka i smeten. Stek 4–5 minuter per sida.

4
Örtsås: Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar. Servera till biffarna med en sallad.

Scroll to Top