Ravioli med squashpesto

Lyxig snabbmat. Den här goda peston passar också bra att bara doppa bröd i eller klicka på crostini.

Du behöver

  • squash ca 400 g
  • olivolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 st kruka basilika
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt nymald peppar
  • 500 g färsk ravioli
  • olivolja

Servera med:

parmesanost riven

Gör så här

1
Skär squashen i mindre bitar och stek den mjuk i en stekpanna med olja. Låt kallna.

2
Mixa squash, skalad och hackad vitlök, solroskärnor, basilikablad, parmesanost och olja till en puré. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan. Häll av kokvattnet. Blanda pastan med lite olja. Toppa med pesto och extra parmesanost.

Scroll to Top