Minipajer med spenat och bacon

Smördegspajerna med spenat och bacon är lika goda varma som kalla. Lagrad ost sätter extra smak på munsbitarna.

Du behöver

    Till 12 stycken
  • 250 gram kyld rektangulär smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 matsked smör
  • 65 gram bladspenat
  • 140 gram tärnat bacon
  • Stanning
  • 3 äggulor
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1.5 deciliter riven lagrad ost
  • ½ salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Garnering
  • hackade valnötter
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär ut rutor, 7–8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i aluminiumformar och låt lite av kanten hänga utanför. Pensla med ägg.

2

Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt spenat och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser. Tillsätt lök, spenat och bacon.

4

Fördela fyllningen i formarna och sätt dem på en plåt. Grädda strax under ugnens mitt i 18–20 minuter.

5

Garnering: Toppa med hackade valnötter och persilja.

Scroll to Top