Du behöver
-
Till 12 stycken
- 250 gram kyld rektangulär smördeg
- 1 uppvispat ägg Fyllning
- 1 gul lök
- 1 matsked smör
- 65 gram bladspenat
- 140 gram tärnat bacon Stanning
- 3 äggulor
- 1 deciliter vispgrädde
- 1.5 deciliter riven lagrad ost
- ½ salt
- 1 kryddmått svartpeppar Garnering
- hackade valnötter
- persilja Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär ut rutor, 7–8 cm stora, ur smördegen. Lägg dem i aluminiumformar och låt lite av kanten hänga utanför. Pensla med ägg.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den blank i smör. Tillsätt spenat och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
3
Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser. Tillsätt lök, spenat och bacon.
4
Fördela fyllningen i formarna och sätt dem på en plåt. Grädda strax under ugnens mitt i 18–20 minuter.
5
Garnering: Toppa med hackade valnötter och persilja.